• Z. Mosessco Architects
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Maskit St 6

P.O.B 418

Herzliya 4610302

P: 972-9-7949400

F: 972-9-9514869

contact@mosessco.com

contact us

@ Or & Mayan, 2017

1/7

20 hectares, 62,000 sq. m.

Israeli Police National Training Center

Beit Shemesh

Other Projects

Planning proposal prepared in collaboration with Mansfeld - Kehat architects and A. Rechter architects for the new training center of the police.
 The center will be located in Beit Shemesh in the spectacular scenery of rounded and wooded hills transverse by valleys descending from the watershed.
The area, located in the land of the Judah tribe on the border of Philistia has known many battles throughout history - Battle of Even-Ezer - where the Ark of the Covenant fell to the hands of the Philistines (and later was sent with respect to Beit Shemesh), the battle whichJoash king of Israel won against Amatzia the king of Judah, the War of Independence - where the position of the front line was determined between the Egyptian army and the Harel Brigade.
In this special area the campus will be designed in dialogue with its surroundings and preserving the values ​​of nature and landscape.

Design Principles:

  • Location of the central square at the northern entrance of the valley as it overlooks it and functions as a joint linking the "Green Heart", U-shaped peripheral driveway, the main entrance and the two lobes - East (which includes the education and training buildings) and West (which includes the staff, welfare and residential buildings).

  • Referring The main public functions to the main square - headquarters, auditorium, dining - the same functions also provide service to the public who comes from outside and links the training and residence.

  • Construction of a central visual axis that starts at the entrance avenue, crosses the roundabout and continues through the square to the valley axis and ends in the lower square which is half flooring and in recycled water which flow down the valley axis.

  • Peripheral vehicle movement system in the outer circle (which also serves as patrols road) and an inner circle pedestrians system along the U-shaped valley with perpendicular connections that lead to all key elements – in the shortest way on one hand and allows looking and going through the "green heart" on the other.

  • The Complex has three gates - Main Gate comes from the external road with the protected parking complexes besides it, secondary gate used as service gateway to the training areas and animals compound and an emergency gate facing south west.

  • Matching the location and the topography - utilization and conservation of natural values​​: natural vegetation, the north-western hill and the central valley, all this by avoiding construction on the north – western slopes, terraced "plate" like construction facing the valley along the lines of topography and keeping the valley axis scenic open.

  • Setting the valley as the "Green Heart" of the project where all the campus buildings evolve around and face it.

  • Location of functions in the complex takes into account the functional relationship between the structures according to the intensity of use - when public intensive functions from are closer to the main entrance and the functions with a lower intensity of use are located in the southern part of the campus.

  • Location of open functions, such as sports and training in the preserved valley area, as the "Green Heart" of the campus.

  • Location of the heritage area close to the main entrance with external access without the need to pass through the campus itself.

  • Creating a "sense of place", reference to observation from distance and views from inside the campus created a composition that gives its unique character and sense of solidarity.

  • Combining aspects of green buildingmaintaining landscape values, possibility for natural light and ventilation, north - south orientation, removing noise pollution, odor and dust, shading windows, green roofs, recycled materials and / or recyclable materials, shading parking areas and "seating"​​ the construction on the topography requiring minimum digging and filling.

  • The energy center is located below the stadium while utilizing the difference in elevation as the systems are integrated in the peripheral horseshoe trail for proper distribution and easy access for maintenance.