מיקום

עפולה

שטח

4,000 מ"ר, 700 מושבים

סוג

מבני ציבור

שטח

4,000 מ"ר, 700 מושבים

סוג

מבני ציבור

מיקום

עפולה

הצורך

תכנון היכל התרבות בעפולה הוא תוצאה של זכייה בפרס ראשון בתחרות שנערכה בסוף שנות השבעים. באותו זמן, בשל המצב הכלכלי, לא נבנו מבני ציבור חדשים בארץ, ועל כן הוחלט על-ידי עיריית עפולה לשפץ את בית קולנוע "קולרון" הקיים ולהפוך אותו לקומפלקס תרבות הכולל מרכז תרבות וספרייה. ביחד עם הכיכר הציבורית בחזית הם הפכו למרכז התרבות של עפולה והסביבה.

החזון

יצירת מרכז תרבות ייחודי לעיר עפולה שיהווה אייקון ויוכל לשמש כאלמנט מאחד ומקור לגאווה עבור התושבים.

התכנון

פרט לאתגר של שמירה על קווי המתאר של ההיכל הקיים, כמה בעיות עלו בעניין ההיכל הישן. אזור המושבים סבל מתחום ראייה מצומצם בשל מבנה הרצפה השטוח, יכולת השמיעה הייתה נמוכה בשל בעיות אקוסטיות מהכביש הראשי מחוץ וכן מתוך המבנה, אולם הכניסה היה צר, קטן וללא יכולת להכיל מספר גדול של אנשים, הבמה הייתה קטנה ולא מתאימה להופעות, וכן היה מחסור במקומות אחסון ומתקני במה.

מספר פעולות נעשו על מנת לפתור את הבעיות הקיימות:

רצפה חדשה תוכננה ע"י חיבור היציע לאזור המושבים העיקרי וסידור המושבים במעגלים קונצרניים על מנת לאפשר שדה ראייה רחב יותר. הרצפה המוטה החדשה גם יצרה מבואת כניסה גדולה יותר מתחתיה. כמו כן הבמה הוגדלה על חשבון איזור המושבים הקדמיים וקליפה אקוסטית נתלתה מגג המבנה הקיים. בתכנון הקליפה האקוסטית נעשה שימוש ברווחים בין הקליפות הפנימיות וה"עור" החיצוני לצורך אחסון ומתקני במה שיצרו מחסום לרעש החיצוני. לבסוף, האלמנטים של הגג הקמור החדש, הקירות הלבנים ופתחי הקיר האנכיים יוצרים דימוי השואב השראתו מפסנתר כנף.

אתם יכולים להתעניין גם ב:

אשלים בנגב

תחנת כוח אשלים

.

נתב"ג

תחנת רכבת נתב"ג

.

חוף ימת הכנרת

כפר הנופש 'ריביירה' בכנרת

.

א.ת. פ"ת

משרדי חברת הייטק באזה"ת פ"ת

.

נתב"ג

מתחם ציוד קרקע נתב"ג

.

אוניברסיטת בר אילן

ספריה מרכזית אוניברסיטת בר אילן

.

תפריט